Firmy, tvořící páteř české ekonomiky, opět bojují o vavříny v soutěži Ocenění Českých Lídrů

Firmy, tvořící páteř české ekonomiky, opět bojují o vavříny v soutěži Ocenění Českých Lídrů

  • Kvě 29, 2023

Největší a nejúspěšnější ryze české firmy představí letos už posedmé projekt Ocenění Českých Lídrů (OCL). Vítěze ve všech krajích České republiky vybere odborná porota z 1356 společností. Podniky mohou přihlášky do projektu posílat již nyní.

Firmy, které se soutěže účastní, patří v ČR k nejvýznamnějším zaměstnavatelům a jsou motorem tuzemské ekonomiky. Loni bylo z 1527 firem vybráno 111 finalistů, jejichž kumulovaný obrat činil téměř 66 miliard korun a zaměstnávali přes 19 720 lidí.

V letošním roce v OCL opět posbírají ceny úspěšné a transparentní české společnosti s ročním obratem přes 200 milionů korun a nejméně 50 zaměstnanci. Vítězové se mohou pyšnit titulem Český lídr.

Nominace do soutěže tradičně probíhá na základě hodnocení Indexu Cribis společnosti CRIF - Czech Credit Bureau, která je odborným garantem OCL. Data se sbírají tři poslední roky, tedy v letech 2020 až 2022. Hodnotí se dvě závěrky z roku 2020 a 2021, data z roku 2022 mají informativní charakter.

„Účetní údaje zpracováváme z údajů uvedených ve sbírce listin a do registrace jsou staženy automaticky. Společnosti se do soutěže hlásí z vlastní iniciativy či na doporučení zakladatele projektu,“ informuje garant soutěže.

Kdo se může zapojit? 

... více informací k zahájení 7. ročníku Ocenění Českých Lídrů naleznete ZDE