Jihomoravská metropole hostila regionální konferenci Women in Business s podtitulem „Jak se podniká v době COVID-19?“

Jihomoravská metropole hostila regionální konferenci Women in Business s podtitulem „Jak se podniká v době COVID-19?“

  • Srp 11, 2020

Letošní 13. ročník Ocenění Českých Podnikatelek zahájily dvě konference. Významné a úspěšné podnikatelky a příznivci tohoto projektu se setkali nejprve v domovském prostředí kláštera minoritů sv. Jakuba v Praze a o pár dní později i v Brně, na půdě Fakulty podnikatelské Vysokého učení technického. Hlavním tématem, okolo kterého se točila diskuze, bylo podnikání v době covidové.

„Letošní rok je opravdu výjimečný. Jsem přesvědčena, že bude výjimečný zejména v tom, že nám odhalí, že opravdu umíme a chceme táhnout za jeden provaz. Současná situace nám ukazuje, že vytváření vztahů a vzájemná spolupráce je klíčovým aspektem pro dosažení úspěchu. A právě vytváření takovéto komunity je cílem Podnikatelské platformy Helas, jejíž je Ocenění Českých Podnikatelek nedílnou součástí, a to již od roku 2008,“ říká Helena Kohoutová, zakladatelka Podnikatelské Platformy Helas.

Za uplynulých 12 ročníků se OCP zúčastnilo 196 185 podnikatelek, z nichž vzešlo 5829 semifinalistek, následně 758 finalistek a 128 vítězek. A další k nim přibydou již v listopadu. Letos splnilo kritéria více jak 32,5 tisíce podnikatelek, z nichž odborný garant, společnost CRIF – Czech Credit Bureau nominoval 1411 semifinalistek. Celkem 867 z nich se o vítězství utká v kategorii MALÁ společnost, 368 jich bude soutěžit v kategorii STŘEDNÍ společnost a vítězky kategorie VELKÁ společnost vzejdou ze 176 firem.

Do diskuze, která je tradičně součástí každého setkání v rámci projektu Ocenění Českých Podnikatelek, se zapojilo hned několik úspěšných českých podnikatelek. O své zkušenosti s fungováním v době karantény a vládních omezení se podělily majitelka a jednatelka společnosti RUTEX CZ Kamila Brzezinová, majitelka a jednatelka společnosti Awec Group Kateřina Beránková, partner společnosti my.pled Helena Harabinová, majitelka a jednatelka IN-EKO TEAM Eva Komárková, majitelka a jednatelka společností Addent a ADI interiér Renata Kobzová a majitelka a jednatelka firmy PHOTODIENST BRNO Kateřina van Kranenburg.

„Již koncem loňského roku jsem tušila, že se něco stane. To, co přišlo, ale nečekal nikdo z nás. Stejně jako mnozí jsem cítila, že ekonomika je přehřátá, že nás čekají změny. Na začátku roku jsme tak začali pracovat na posílení a rozvoji online komunikace a projektů, což se nám velmi hodilo v krizi, která vlivem pandemie COVID-19 nastala. Také díky tomu se nám i v této nelehké situaci dařilo propojovat přes 3 tisíce podnikatelů a podnikatelek a díky online talk show a webinářům jsme myšlenku „BUDUJEME HRDÉ ČESKO šířili i v době, kdy celá naše zem čelila novým výzvám. Nyní ještě připravujeme e-platformu, která spojí 11 tisíc podnikatelů,“ dodává Helena Kohoutová.

Hosty regionální konference Women in Business v Brně – PODNIKÁNÍ V DOBĚ COVID–19 byli:

  • NINA BOČKOVÁ, Ph.D., Ústav ekonomiky, Fakulta podnikatelská, VUT Brno
  • DARINA VODRÁŽKOVÁ, Strategy Lead společnosti DAQUAS
  • PETR TOMÁŠEK, regionální ředitel Firemního bankovnictví ČSOB
  • KAMILA BRZEZINOVÁ, majitelka a jednatelka RUTEX CZ
  • KATEŘINA VAN KRANENBURG, majitelka a jednatelka PHOTODIENST BRNO
  • RENATA KOBZOVÁ, majitelka a jednatelka Addent a ADI interiér
  • EVA KOMÁRKOVÁ, majitelka a jednatelka IN-EKO TEAM
  • HELENA HARABINOVÁ, partner my.pled
  • KATEŘINA BERÁNKOVÁ, majitelka a jednatelka společnosti Awec Group

 

Akce byla uspořádána v souladu s aktuálními bezpečnostními nařízení „Covid“.

Fotografie naleznete ZDE