KONFERENCE WOMEN IN BUSINESS: PODNIKÁNÍ V DOBĚ COVID-19

KONFERENCE WOMEN IN BUSINESS: PODNIKÁNÍ V DOBĚ COVID-19

  • Srp 11, 2020

V prostorách Kláštera minoritů sv. Jakuba se sešli ženy-podnikatelky a další členové Podnikatelské platformy Helas nejen na konferenci Women in Business jejímž podtitulem bylo „Podnikání v době COVID-19,“ ale také proto, aby byli svědky vyhlášení 13. ročníku projektu Ocenění Českých Podnikatelek.

„Celá soutěž i nominace se letos dostaly kvůli pandemii Covid-19 do zcela nového kontextu. Firmy možná nemají takovou chuť „bojovat“ o vítězství v době, kdy hledají nové cesty, nové příležitosti a sledují nastalé změny. Stačilo totiž jen pár týdnů, aby bylo mnohaleté úsilí vážně narušeno. Velmi silně vnímám, že právě v této době je obzvlášť důležité, aby podnikatelé a podnikatelky mohli využít bezpečný prostor, ve kterém si mohou navzájem pomoci, podpořit se a také sdílet své zkušenosti. Místo, kde mohou bez obav diskutovat,“ říká zakladatelka OCP a Podnikatelské platformy Helas Helena Kohoutová s tím, že také proto se v Agentuře Hela rozhodli, i přes omezení, která vládní opatření přinesla, nezastavit a dál intenzivně pracovat na rozvoji a fungování všech projektů. Jen se více než kdy dříve přesunuli do online prostředí. Díky online talk show a webinářům tak myšlenku „BUDUJEME HRDÉ ČESKO šířili i v době, kdy celá naše zem čelila novým výzvám.

Za uplynulých 12 ročníků se projektu zúčastnilo 196 185 podnikatelek, z nichž vzešlo 5829 semifinalistek, následně 758 finalistek a 128 vítězek. A další k nim přibydou již v listopadu. Letos splnilo kritéria více jak 32,5 tisíce podnikatelek, z nichž odborný garant, společnost CRIF – Czech Credit Bureau nominoval 1411 semifinalistek. Celkem 867 z nich se o vítězství utká v kategorii MALÁ společnost, 368 jich bude soutěžit v kategorii STŘEDNÍ společnost a vítězky kategorie VELKÁ společnost vzejdou ze 176 firem.

Součástí konference byla i velmi zajímavá talkshow, v níž se čeští podnikatelé a podnikatelky svěřili se svými zkušenostmi s fungováním v tomto nelehkém období, které je snad již za námi. Pravdou totiž je, že pandemie COVID-19, a s bojem proti ní spojená vládní opatření, poznamenala každého podnikatele, bez ohledu na to, v jakém oboru působí. O své příběhy z doby karantény se podělily spoluzakladatelka oboru laserové a estetické dermatologie v Česku a zakladatelka Kliniky Esthé laser clinic MUDr. Hana Raková, majitelka a jednatelka společnosti RUTEX CZ Kamila Brzezinová, majitelka a jednatelka zámku Loučeň Kateřina Šrámková, která je zároveň i patronkou letošního ročníku Ocenění Českých Podnikatelek, spolumajitelka společnosti USSPA Kateřina Kadlecová, zakladatelka a CEO společnosti Lifefood Czech Republic Tereza Havrlandová. Úspěšné české podnikatelky v diskuzi doplnili i dva pánové, a to zakladatel a vedoucí lékař pražské kliniky Ferticare Prague a karlovarského Institutu reprodukční medicíny a genetiky Petr Uher a ředitel polikliniky Program Health Plus Oldřich Šubrt.

„Jsem velmi ráda, že se celá konference nesla v pozitivním duchu, když rezonovala slova jako spolupráce, výzva nebo příležitost. Ačkoli byli všichni nějakým způsobem v uplynulých měsících omezeni ve svém fungování, nerezignovali na své plány, nevzdali svou snahu jít dál a pokračují ve své cestě za úspěchem. A to je přesně to, co spojuje všechny členy našich projektů včetně Ocenění Českých Podnikatelek, které jsou součástí Podnikatelské platformy Helas,“ dodává Helena Kohoutová.

Hosty konference Women in Business – PODNIKÁNÍ V DOBĚ COVID–19 byli:

  • PETR MANDA, výkonný ředitel Firemního bankovnictví ČSOB
  • DARINA VODRÁŽKOVÁ, Strategy Lead společnosti DAQUAS
  • KATEŘINA ŠRÁMKOVÁ, majitelka a jednatelka zámku Loučeň, patronka 13. ročníku OCP
  • PETR UHER, Zakladatel a vedoucí lékař pražské kliniky Ferticare Prague a karlovarského Institutu reprodukční medicíny a genetiky
  • OLDŘICH ŠUBRT, Ředitel polikliniky Program Health Plus
  • HANA RAKOVÁ, MBA, spoluzakladatelka oboru laserové a estetické dermatologie v Česku a zakladatelka Kliniky Esthé laser clinic
  • KAMILA BRZEZINOVÁ, majitelka a jednatelka RUTEX CZ
  • KATEŘINA KADLECOVÁ, spolumajitelka USSPA
  • TEREZA HAVRLANDOVÁ, zakladatelka a CEO Lifefood Czech Republic

 

Akce byla uspořádána v souladu s aktuálními bezpečnostními nařízení „Covid“.

Fotografie naleznete ZDE