Soutěž OCE ocení úspěšné české exportéry za rok 2023

Soutěž OCE ocení úspěšné české exportéry za rok 2023

  • Kvě 29, 2023

V květnu 2023 startuje další ročník soutěžního projektu Ocenění Českých Exportérů, který vyzdvihuje, oceňuje a podporuje ryze české firmy. Jména letošních vítězů, které vybere odborná porota, budou známa v listopadu.

O vítězích rozhodnou především ekonomické výsledky účastníků na základě ratingu a scoringu a zajímavý příběh. Projekt je otevřen malým, středním i velkým podnikům, u kterých tvoří export minimálně dvacet procent jejich tržeb.

Loňští finalisté OCE vyvezli zboží a služby za 28,8 miliard korun a zaměstnávali více než 14 tisíc lidí. 

Firmy si letos v rámci Ocenění Českých Exportérů odnesou ceny v šesti kategoriích. V kategorii MALÁ SPOLEČNOST se o prvenství utkají podniky s ročním obratem do 100 milionů korun, do kategorie STŘEDNÍ SPOLEČNOST spadají ty s obratem mezi 100 až 500 miliony Kč. Společnosti s ročním obratem převyšujícím 500 milionů korun posbírají vavříny v kategorii VELKÁ SPOLEČNOST.

Speciálními kategoriemi jsou CENA ZA NEJVĚTŠÍ POTENCIÁL pod patronací Enterprise Investors, CENA ODPOVĚDNÉHO PODNIKÁNÍ pod patronací CRIF – Czech Credit Bureau a CENA E-COMMERCE. Autoři projektu letos představili i dvě nové speciální kategorie: VÝJIMEČNÁ FIRMA pod patronací JŠK, advokátní kancelář a EXPORTNÍ HRDINA pod patronací agentury CzechTrade.

Exportéři se mohou do soutěže hlásit od 4. května do 5. října 2023. Vítězové jednotlivých kategorií budou slavnostně vyhlášeni v Praze 30. listopadu.

K úspěchu nevede rovná cesta

Podle zakladatelky projektu Heleny Kohoutové mohou být účastníci OCE inspirací pro všechny tuzemské podniky, které řeší současnou složitou situaci v zahraničním obchodu. 

... celou tiskovou zprávu si můžete přečíst ZDE