SVATOJAKUBSKÁ ZIMNÍ VARHNANÍ SLAVNOST

SVATOJAKUBSKÁ ZIMNÍ VARHNANÍ SLAVNOST

  • Pros 19, 2016

Úspěšný rok vyvrcholil benefičním varhanním koncertem. Právě v adventním čase k sobě mají lidé nejblíže. O to silněji pak rezonuje vzájemné sdílení, které je podstatou společenských klubů Helas New Encounters Club & Cosmopolitan Executive Helas Ladies Club.

Majestátní tóny varhan se rozezní v překrásném barokním trojlodí. Zatímco vás naplňují výšky a hloubky historických píšťal, oči jsou zahlceny podívanou na neskutečně bohatý mobiliář interiéru. Opravdu nevíte, zda se dříve kochat některým z dvaadvaceti oltářů, nebo na sebe nechat působit některý z nesčetných obrazů a fresek, včetně sbírky obrazů českého malíře Petra Brandla, hlavního představitele vrcholného baroka u nás.

Kostel svatého Jakuba většího spolu s přilehlým klášterem minoritů patří k největším a nejkrásnějším pražským kostelům. Původně gotická stavba byla později barokně přestavěna a nyní je skutečnou pokladnicí barokního umění. Díky čtyř manuálovým varhanám se 91 znějících rejstříků a 8 277 píšťal se zde mohou konat umělecky hodnotné varhanní koncerty, kdy se síla hudby a prostoru spojí ve vzájemné synergii.

Nejnovější zpravodaje